محتوامون ارائه دهنده خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ
سئو با نام بهینه سازی برای موتورهای جستجو نیز خوانده میشود.برای اینکه بتوان عملکرد سایت را بهبود ببخشید و از این طریق مخاطبان زیادی را به خود جذب کرد، به سئو نیاز خواهد بود.برای اینکه نتایج جستجوها کاملا طبیعی باشند و ارتباط بین صفحات افزایش پیدا کنند، در آن صورت از سئو کمک گرفته میشود.کسبوکارهایی که سئو قویتری دارند، شانس بیشتری برای دیده شدن در نتایج گوگل را دارند.
صفر تا صد سئو | هر چیزی که باید در رابطه با سئو بدانید
اگر میخواهید سفر خود را به دنیای سئو آغاز کنید، این مطلب میتواند برای شما بسیار مفید و کمککننده باشد. شاید بارها جملات گوناگونی در رابطه با SEO شنیده باشید. به عنوان مثال SEO از این قابلیت برخوردار است تا در جذب ترافیک به وبسایت بسیار کمککننده باشد. در واقع میتواند باعث رسیدن به رتبهها و جایگاههای بهتر در نتایج گوگل شود. SEO به طور کلی به سه بخش داخلی، خارجی و تکنیکال تقسیم میشود که هر کدام دارای نکات مختلفی هستند. در ادامه به صورت کاملتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت؛ پس تا انتها دنبالکننده ما باشید.
آشنایی مختصر با سئو
به طور کلی SEO مخفف “بهینه سازی موتور جستجو” است. برای اینکه بتوانید تعداد مخاطبان خود را افزایش دهید، باید سایت خودتان را بهبود ببخشید. فرض کنید کاربران برند، شرکت، خدمات و یا محصولات مرتبط با کسبوکار شما را در موتورهای جستجوگری همچون گوگل یا بینگ جستجو میکنند. در آن صورت اگر SEO سایت شما مناسب باشد، صفحه شما به عنوان یکی از برترین نتایج گوگل بالا خواهد آمد. در واقع هر چقدر صفحات شما در نتایج جستجو بهتر دیده شوند، شانس بیشتری خواهید داشت تا از این طریق جلب توجه کرده و مشتریان بالقوه را به سمت خود جذب کنید.
همانطور که تا به اینجای کار فهمیدید معادل انگلیسی سئو، SEO است. تلفظ درست این کلمه به صورت “اس ای او” است اما برای سادهسازی آن را به شکل سئو تلفظ میکنیم. SEO مخففشده عبارت Search Engine Optimization است که در زبان فارسی معنای آن بهبود نتایج جستجو است. SEO میتوان به کمک مدیران سایت بیاید و جایگاه آنها را در گوگل یا سایر موتورهای جستجوگر بهبود ببخشد. در رابطه با این موضوع بسیاری از افراد این سوال برایشان مطرح میشود که آیا SEO برای بهبود جایگاه سایت شما، موتورهای جستجو را دور میزند؟ چیزی که شما باید به خاطر بسپارید این است که سئو دور زدن موتورهای جستجوگر نیست، بلکه راهی است تا شما بر اساس کیفیتی که دارید، در نتایج نشان داده شوید.
شما با کمک SEO قادر خواهید بود تا از روشها و تکنیکهای مختلف بهره ببرید و از این طریق رنکینگ و جایگاه خودتان را افزایش دهید. پس باید سایت شما به اندازه کافی خوب عمل کند تا بتواند از سایر رقبا پیشی بگیرید و به عبارتی گوی سبقت را به آسانی و قانونی از آنها بگیرید.
موتورهای جستجو چیست؟
موتور جستجو را میتوانیم ابزار آنلاینی در نظر بگیریم که به شما در پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز در اینترنت کمک خواهد کرد. گوگل بهترین مثال برای موتور جستجو است. از آنجایی که بیشتر افراد با گوگل کار میکنند، از این رو بهینهسازی نیز مرتبط با آن انجام خواهد شد. شاید این سوال برای شما مطرح شود که فرایند کار کردن موتورهای جستجو به چه صورت است؟ فرایند کاری موتور جستجو به سه دسته کلی تقسیم میشوند که شامل موارد زیر میشوند:
- پایش یا Crawling
منظور از پایش فرایندی است که در آن گوگل یا موتورهای جستجوگر تمام صفحات وبسایت را اسکن میکنند. این موتورهای جستجوگر از نرمافزارهای گوناگونی بهره میبرند. پایشگر یا بات نامی است که به این نرمافزارهای اطلاق شده است. این ابزارها از طریق لینکها صفحات جدید را شناسایی میکنند. این صفحات نیز به صورت مستمر برای بهروزرسانیها چک میشوند.
- ایندکس یا indexing
بعد از اینکه وبسایت مورد پایش قرار گرفت، در آن صورت اطلاعات آن ایندکس یا به عبارتی ذخیره میشوند. موتورهای جستجو محتوای صفحات را آنالیز کرده و آنها را درک میکند. سپس دست به طبقهبندی آنها زده و ذخیره آنها در ایندکس میپردازد. ایندکس موتورهای جستجو دارای دیتابیس عظیمی است که انواع اطلاعات پایششده را در خود جای داده است. هدف ایجاد تمامی این اطلاعات مشترک بوده است. هدف از ایندکس کردن این بوده که بتوان اطلاعات وبسایت را درک کرد و سپس آنها را در نتایج جستجو نشان داد.
- انتخاب نتایج
بعد از اینکه کاربر یک عبارت را در موتور جستجو سرچ کرد، موتور جستجو در ایندکس میگردد تا از این طریق بهترین نتایج را پیدا کند. لیست نتایج تحت عنوان SERP شناخته شده است.
سئو چگونه کار می کند؟
موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ از رباتها به منظور اهداف مختلفی استفاده میکنند. از جمله این اهداف میتوانیم به گزینههای زیر اشاره داشته باشیم:
- خزیدن صفحات در وب
- رفتن از سایتی به سایت دیگر
- جمعآوری اطلاعات مربوط به آن صفحات
- قرار دادن اطلاعات در فهرست
اجازه دهید شما را با یک مثال آشنا کنیم. فرض کنید فهرستی که میخواهید اطلاعات را در آن قرار دهید، یک کتابخانه بسیار غولپیکر است. در این کتابخانه، کتابدار قادر است تا به شما در پیدا کردن کتابی که الان به آن نیاز دارید، کمک کند. منظور از کتابدار موتور جستجوگر و منظور از کتاب همان صفحات وب است. الگوریتمها برای اینکه صفحات وب را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند، صدها عامل یا سیگنال که برای رتبهبندی استفاده میشوند، را به کار میگیرند. همچنین الگوریتمها مشخص میکنند صفحات به چه ترتیبی باید در نتایج ظاهر شوند. در قیاسی که درباره کتابخانه و کتابدار داشتیم، کتابدار تمامی کتابهای موجود در کتابخانه را به صورت دقیق و کامل خوانده است؛ به همین علت میتواند به راحتی به شما بگوید که کدام کتاب پاسخگوی سوالات و نیازهای شما خواهد بود.
برای فهمیدن تاریخچه سئو وارد ماشین زمان شوید
هر چیزی تاریخچه مخصوص به خود را دارد و گوگل نیز از این قاعده مستثنی نیست. تاسیس اولین سایت در دنیا به سال 1991 میلادی یا 1370 شمسی بر میگردد. برخی از افراد تاریخ ایجاد SEO را همین زمان میدانند، در حالی که میتوانیم آن را به زمانی ارجاع دادیم که سرعت ایجاد سایتها افزایش پیدا کردند. دو سال بعد یعنی در سال 1993 میلادی یا 1372 شمسی، موتور جستجو Excite دست به رتبهبندی سایتها زد و برای این کار از میزان کلمه کلیدی به کار رفته شده در داخل سایتها استفاده کرد.
کمی بعدتر یعنی در سال 1994 میلادی یا 1373 شمسی مرورگرهای مختلفی همچون یاهو، Alta Vista و BackRub که همان گوگل امروزی است، به دنیا معرفی شدند و به دنیای سئو و یافتن نتایج وارد شدند. بعد از افزایش تعداد سایتها و موتورهای جستجو بازاریابان برای اینکه بتوانند نتایج بهتری به دست بیاورند و به عبارتی رتبه خود را بهبود ببخشند از کلمات کلیدی زیاد و همچنین تگها استفاده کردند. همچنین به استفاده از بک لینکهای جعلی نیز روی آوردند. پس از گذشت این دوران، گوگل سایتها را رتبهبندی کرد و برای این کار توجه به مطالب ارزشمند را در اولویت قرار داد. اینجا بود که استارت استفاده از سئو زده شد.
الگوریتمهای موتور جستجو
نکته بسیار مهمی که در زمینه سئو بسیار اهمیت دارد، تجربه است. گوگل شرکت نوپایی نیست که در سال 1996 و 1997 فعالیت میکرد. از آنجایی که این شرکت هر سال تغییر میکند، از این رو نباید انتظار ثابت ماندن الگوریتمها را نیز داشته باشید. الگوریتمهای گوگل به صورت ماهانه و یا حتی گاها روزانه مورد تکمیل قرار میگیرند؛ چرا که گوگل برای نشان دادن سایتها به کاربر از مرتبط بودن موضوع استفاده میکند. اگر گوگل بخواهد این رویه خود را تغییر دهد، در آن صورت مخاطبان آن را نزد جناب یاهو خواهند فرستاد. گوگل دارای الگوریتمهای مختلف همچون پاندا، گورخر و… است. الگوریتمها دائما در حال تغییر هستند و سکون بودن را انتخاب نمیکنند.
الگوریتم سال 2010 قطعا با الگوریتم سال 2020 یکسان نبوده و تغییرات بسیار گستردهای به خود دیده است. اگر سئو سایت شما کاربر محور باشد در آن صورت هر بار که الگوریتمهای گوگل تغییر کنند، صفحه شما در صدر نتایج باقی خواهند ماند و این یک نقطه عطف بزرگ است. اگر برای بالا بردن سایت خود از تکنیکهای غیر اصولی و غیرقانونی استفاده کنید، در آن صورت نه تنها کاربری را به دست نیاوردهاید، بلکه گوگل نیز دور شما را یک خط بزرگ خواهد کشید.
چرا وبسایت من به سئو نیاز دارد؟
آیا تا به حال به این سوال فکر کردهاید که چرا وبسایت شما نیازمند سئو است؟ بزرگترین بخش ترافیک اطلاعات که در اینترنت به چشم میخورند، با استفاده از تبلیغات معتبر موجود در موتورهای جستجوگر به انجام میرسد. اگر بخواهیم به معتبرترین موتورهای جستجوگر اشاره داشته باشیم گوگل، بینگ و یا یاهو در اولویت قرار میگیرند. لازم به ذکر این نکته است شبکههای اجتماعی و سایر روشها نیز میتوانند باعث ایجاد ترافیک شوند اما هیچکدام از آنها به اندازه موتورهای جستجو نمیتوانند بر روی این روند تاثیر خود را بگذارند. فرقی ندارد سایت شما ارائهدهنده چیست؟ اگر سایت شما ارائهدهنده محتوا، سرویس، محصول و خدمات است، در هر صورت به دلایل زیر نیازمند SEO خواهید بود:
- با کمک SEO میتوانید از رقبای خود در موتورهای جستجو پیشی بگیرید و گوی سبقت را بربایید.
- میتوانید خودتان را در صدر نتایج گوگل ببینید.
- از این طریق میتوانید مشتریانی را به سایتتان هدایت کنید که کاملا هدفمند هستند.
- از طریق SEO قادر خواهید بود فروشتان را چند برابر کنید.
- بسیاری از افراد میخواهند از تبلیغات اینترنتی بهره بگیرند؛ در حالی که هزینههای مرتبط با سئو بسیار کمتر بوده و تضمین بیشتری برای نتایج بهتر خواهد داشت.
- با کمک SEO میتوانید ترافیک سایت خود را تا مقدار بسیار زیادی بالا ببرید.
- سئو میتواند رتبه الکسا را پایین بیاورد.
- برندسازی با کمک SEO به خوبی انجام میشود.
- همچنین سئو میتواند باعث افزایش اعضای سایت شما شود.
همین 10 دلیل کافی هستند تا به شما اثبات کنند استفاده از SEO چقدر میتواند برای وبسایت مفید و کمککننده باشد.
زمانی که موتورهای جستجو عملکرد خود را نشان میدهند
موتورهای جستجوگر میتوانند عملکرد فوقالعاده و منحصربهفرد خودشان را زمانی به شما نشان دهند که یک کاربر در حال جستجوی چیزی است. آنها سایت شما را هدف قرار داده تا کاربران را به پاسخ سوال و رفع نیازهایشان برسانند. از موتورهای جستجوگر میتوانیم به عنوان راههای ارتباطی یاد کنیم که این توانایی را دارند تا بین سایت شما و کاربران یک ارتباط برقرار کنند. اگر سایت شما در موتورهای جستجوگر دیده نشده و یا نشان داده نمیشود و محتوای شما در دیتابیسهای آنها جای داده نشده است، یعنی شما یک شانس فوقالعاده را از دست دادهاید و آن چیزی نیست جز حضور در موتورهای جستجوگر!
آشنایی با عملیات دقیق سئو!
اهداف مختلفی پشت استفاده از سئو هستند. گاهی اوقات از سئو کمک گرفته میشود تا بتوان برای موتورهای جستجوگر اطمینان ایجاد کرد؛ اما اگر بخواهیم نگاهی واقعبینانه داشته باشیم، باید اینطور بگوییم موتورهای جستجوگر به دنبال این فرایند هستند تا به سایتهایی که برای کاربران میتوانند مفید واقع شوند، رتبه دهند. در واقع وبسایتها برای انسانها به صورت کامل بهینهسازی خواهند شد. اگر یک کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت شما بگذارند و احساس بهتری نسبت به سایت شما داشته باشد، در آن صورت گوگل (یا هر موتور جستجوگر) متوجه این موضوع خواهد شد و این برای وبسایت شما یک امتیاز بسیار بزرگ محسوب خواهد شد.